englishdutch
fred at facebook

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

tree roots

Wind-energie, echte groene duurzame energie.

Nederland barst van de energie, beter gezegd de natuur barst van de energie. De mens moet enkel technologie gebruiken om deze te benutten, bij technologie komt ter realisatie techniek om de hoek kijken en dan is er direct een kostenplaatje.

Verder loop je tegen het volgende probleem, wat er wel en niet mag.
Een enorme windturbine op een paal van 9 meter naast je huis mag niet, daar is wat van te zeggen. Maar er zijn ook andere oplossingen welke gewoon op je dak gemonteerd kunnen worden, natuurlijk moet de omgeving bekeken worden i.v.m. turbulentie en obstakels.

Kleinschalige windturbines kunnen een oplossing zijn voor de toekomst, is het bewolkt en regenachtig, klinkt bekend in Nederland dan gaat dit meestal gepaard met veel wind. Zonnepanelen leveren bij slecht weer een minimum aan stroom en de windturbine kan dan haar gang gaan. Er zijn vele leveranciers van kleine windturbines, maar ik stel ook eisen aan de turbine:

Op het internet vind je vele systemen maar bij navraag zijn ze of nog niet ontwikkeld en vaak zeer prijzig.

Nu vind ik het volgende systeem een goede keuze ofschoon prijzig.

De Honeywell Windturbine van Earthronics

Foto verwijderd maar zoek op google voor huidige leverancier

Het conventionele windturbine systeem is met vele overbrengingen en dit zal met grootte turbines die vol in de wind staan perfect werken, maar voor de kleine turbines gaat dit niet op.
Hier moet gewerkt worden met wat anders en deze turbine heeft eigenlijk de vereisten welke ik stel aan een turbine.

Nog even wat verder gezocht want voordat het in Nederland geïmporteerd is stijgt de prijs ineens enorm, noem het de tussenhandel, maar om nou 200⇔300% erop te zetten vind ik een beetje schandalig, maar we hebben You Tube en Ebay. Voorheen schreef ik, natuurlijk niet leuk op een paal van 9 meter, nou ik denk er anders over vooral in het buitengebied, kijk niemand doet moeilijk over de verlichting boven de paardenbak bij de buren welke op een paal van 12 meter staat, of een bewakingscamera op die paal. Ik heb nu een perfecte generator gevonden van Missouri wind and solar, een amerikaanse firma die via you tube en ebay zichzelf promoten, ook complete accu systemen voor de prepper worden er uitgelegd.
Deze leverancier heeft generatoren vanaf 400 Watt, de SkyMax is hun laatste ontwerp geloof ik.

 

Dichter bij huis, GE4All heeft de Anakata turbine, ik heb mezelf een beetje verdiept in dit systeem.

De A007 heeft alleen nut aan de kust, hier in Zuid-oost Brabant kun je uitgaan van een gemiddelde windsnelheid van 4 tot 4,5 m/s, dit zou met de A007 bijna 200 kWattUur opbrengen dus heeft totaal geen nut.
De A018 heeft bij hetzelfde jaarlijks gemiddelde 1000-1200 kWattUur dus deze kan nuttig zijn maar heeft ook weer in een prijs waarvoor je het dubbele vermogen met zonnepanelen zou opwekken, dus jammer...