englishdutch
fred at facebook
tree roots

Vlas-isolatie

vlas plaat ehmmmVlas is een duurzaam natuurproduct met de volgende eigenschappen:

 

De temperatuurdempingsfactor van Isovlas is ongeëvenaard: winterwarm en zomerkoel

De temperatuurdemping, of warmte-accumulatie (de tijd die de warmte nodig heeft om door de isolatie te komen) is circa viermaal zo hoog als bij gangbare isolatiematerialen zoals minerale wol. Het duurt dus circa viermaal zo lang voordat een huis is afgekoeld of opgewarmd. Isovlas onderscheidt zich dus met name door de ongeëvenaarde warmteopslagcapaciteit, waardoor een gebouw in de winter veel minder koel is en in de zomer minder warm.

vlas montageIsovlas is optimaal vochtregulerend door de natuurlijke vezels

 

Isovlas kan vocht bufferen en verschimmelt niet. De vezels absorberen van naturen het vocht als binnen een hoge relatieve luchtvochtigheid is en laten het los bij een lage relatieve luchtvochtigheid. Dit proces verbetert het binnenklimaat enorm, omdat er in het gebouw een evenwichtige vochthuishouding ontstaat.

 

 

Isovlas isoleert akoestisch beter dan traditionele isolatiematerialen

De geluidsabsorptie van Isovlas bouwisolatie is alfaw 0,95. Isovlas absorbeert trillingen veel beter, omdat de vezels flexibeler zijn en meeveren met de geluidstrillingen. De open structuur zorgt er bovendien voor dat luchtbeweging (geluidstrillingen) door wrijving wordt omgezet in warmte. Vlasproducten worden bijvoorbeeld veel gebruikt als vormdelen in de automobielindustrie en in geluidsstudio's juist vanwege de hoge geluidsabsorptie.

oh ja vlasIsovlas is vormvast en van nature sterk

Door de sterke vezels hebben Isovlas bouwisolatie platen een goede stijfheid. Oneffenheden worden eenvoudig opgevangen. De platen sluiten onderling optimaal aan door de in elkaar grijpende vezels. De unieke vezelstructuur zorgt ervoor dat het risico van (krimp)naden verwaarloosbaar is.

Isovlas bouwisolatie is uitermate brandveilig

Isovlas is behandeld met een brandvertrager. Zet je een brander op Isovlas dan verkoolt het materiaal. Deze verkoolde laag werkt als extra isolator tegen brand. Isovlas heeft de Europese brandklasse C en is geschikt voor alle toepassingen in de bouw.

Technische data:

Warmtegeleidingscoëfficiënt 0,035 W/mK
Geluidabsorbtiecoëfficiënt alfaw 0,95
Brandklasse Euroklasse C
Warmteopslagcapaciteit ca. 1550 J/kg.K
Vormvastheid 14,7 kPA
Dampdiffussieweerstand 5,7m
Energie input ca. 1,6 MJ/kg

 

Vooral de beter warmtegeleidingscoëfficiënt, geluidsabsorbtiecoëfficiënt en brandklasse geven dit mijn voorkeur qua isolatie.
De prijs van vlas-isolatie is wel aanzienlijk hoger dan hennep-isolatie, ongeveer gelijk aan de prijs van goede steenwol.

De informatie is voornamelijk afkomstig van: www.isovlas.nl

Het aanvangs verhaal over isolatie van de woning