englishdutch
fred at facebook
tree roots

Najla

Mijn nieuwe telg, na het trieste verlies van mijn zoon Bowie ben ik na enkele maanden op zoek gegaan naar een Australian Shepherd of Border-collie en het is een kruising van beide geworden, een Border-Shepherd.

De dame in kwestie, ons Najla opgehaald op 2 december in Kerkrade.
Wat betekent Najla: Geliefd, mooie grote ogen (Gerlinde heeft gewonnen)
Nou geliefd is ze zeker, ik heb nog nooit en hond gehad waar ik het niet mee kon vinden en ben vooral benieuwd hoe ons Polly met haar zal omgaan, ik twijfel er niet aan dat dit goed gaat komen gezien hoe ze Bowie mist zal ze er snel een nieuw maatje aan vinden en ditmaal een speelmaatje want op dit moment is Polly toch wel een beetje heel rustig.

Najla kon met de 9½ weken opgehaald worden omdat er enkele pups naar Duitsland gingen moest er gevaccineerd worden met 9 weken voor vertrek, maar Najla zat goed bij de familie Eydems, het ziet er heel netjes uit en ze zijn echte hondenliefhebbers.

Direct bij binnenkomst was er een klik tussen Najla en Polly, alles ging perfect tot 5 december 2017 een aanval van een Amerikaanse stafforshire of zoiets in ieder geval zo'n bullebak die even Polly traumatiseerde met het gevolg dat Najla op mijn arm op de eerste rij alles kon volgen, wat een klere beest ging helemaal door het lint, gelukkig kon Polly wegkomen op een bloedende poot na, volgende keer als die hond los is sta ik klaar met een stalen neus!

Nu is Najla een half jaar hiero en echt een toppertje, een zeer gedreven hond die zich snel verveelt en ik wil bij de nieuwe woning zo snel mogelijk hekwerk plaatsen, ze is als een vliegtuig, af en toe raakt ze de grond, ondanks een 100 meter diepe tuin dadelijk , 5 seconden niet in de gaten houden en madam is al weg.
Maar echt een toppie hond, hoog knuffelgehalte en een sterke eigen wil, moeilijk aan de riem en snel afgeleid maar luistert toch goed maar uit nieuwgierigheid wil ze iedereen begroeten en dan is het oortje kapot.
Niet luisteren dus...

Ze is nu anderhalf jaar bij het baasje en ze is overenthousiast aan de riem en vind het maar niets, ze wil vooruit. Mag ze eenmaal los dan vliegt ze ook maar luisteren, ja hoor echt goed, nu wel dus, ze wil alles voor het baasje doen, vooral spelen met sapperdeflap...