englishdutch
fred at facebook
tree roots

Laatst bijgewerkt:
21 december 2021

hout opslag met zonnepanelen vol in werking
Zwemvijver klaar, nu de rest van de tuin nog

Merselo 'den Toko'

mooi kruisje, skon weerNa het gereed komen van het tuinhuis en het compleet afzetten van de "tuin" ben ik weer begonnen aan de woning, dus november 2017 weer begonnen, verder met strippen woning, nu nog enkel een karkas en het achtergedeelte geheel verwijderd, het moet een renovatie blijven!

Begin februari 2018 is het eiken frame binnengekomen welke ik ga plaatsen samen met een timmerman, dit is nu geïmpregneerd en wordt dan voor mogelijke weersbestendigheid ook met jotun verf behandeld, het complete tuinhuis is geschilderd met jotun verf op waterbasis en dit is zeer goed bevallen, het werkt heerlijk en de gewenste white en grey wash effecten waren eenvoudig te verwezelijken. Nu ben ik het eiken ook weer met jotun aan het behandelen, ditmaal met olie terpentine basis om een ander effect te creëeren en ook dit werk perfect, de olie zuigt in het eiken en laat een warm grijs effect achter en is prima behandeld tegen de mogelijke weersinvloeden tijdens het openen van de kap over enkele weken. De verf bestel ik gewoon bij de jotun specialist online, prima advies en snelle levering, toppie!

Het eiken frame is zeer mooi, machinaal voorzien van pen in gat verbindingen maar wel enorm zwaar dus weer wat om je eigen niet bij te vervelen en veul piekeren, hoe aan te pakken, gewoon een uitdaging.

Gelukkig lul ik veel dus ook problemen komen op tafel, sta ik toevallig voor een kettingzaag bij de Groot tuinmachines in Deurne heeft Henrie een aangename verrassing, een kanalenlift. Nu ben ik weer enkele weekjes verder en zie hier de resultaten.

panoramatour ook mobiel zichtbaar

Met de kanalenlift zijn zelfs de grootste balken (240 kg) geen probleem, echt helemaal top met twee personen zijn we het hele frame aan het plaatsen, in april het oude dak eraf en een samengesteld nieuw dak erop, ja hij gaat lekker. De sloop van het oude dak is begonnen nu de laagbouw van boven dicht is.

21 juli

Weer een heel stuk verder,

het samengestelde dak is klaar met tegenwerking van gerenomeerde bedrijven, die mijn visie niet delen heb ik het toch maar mooi, dan maar in mijn uppie geklaard. En het werkt, kan tegen 50 mm hagel en is gewoon 20 cm geïsoleerd en ademend naar de buitenzijde, de metisse werkt top en door de droge periode is het geheel droog afgedicht, jep optimaal dus. De buis voor ventilator, hanglamp en spiegelbol zit erin, dus stukje mancave klaar.
Het glas, triple glas van 46 mm dikte, het grenen kozijn was werkend 70 mm, met glasband en glaslat kon ik tot 48 mm gaan dus maar gekozen voor 6 om 4 om 4 mm glas met kunststof dubbele spouw van 16 mm, ja mooi man. Nu lekker aftimmeren en vensterbanken binnen zelf maken van dubbel underlayment, buiten komt een aluminium vensterbank, nog veel te doen maar wel leuk ondanks de hitte.

Na het plaatsen van de aluminium gemoffelde vensterbanken kon ik eindelijk het het regelwerk voor de frake gaan plaatsen, het frake heb ik met 3200 voorgeboorde 4 mm gaten geschroefd met 3200 torx 4 mm dunne vlonderschroeven. Allereerst rondom de kozijnen afgetimmerd zodat ik de buitengevel mooi kon laten aansluiten, 1 week per gevel, bewerkelijk dat wel maar ook zeker de moeite waard.De timmerman heeft de binnenwanden geplaatst, plafond op de smalste helft en weer met fins underlayment een zijde beplaat, vanaf nu ga ik alleen door. Veel geleerd maar de bal ligt nu geheel bij mij.

Wat ging hieraan vooraf:

De aankoop van de woning is  een feit. Op dit moment heb ik toestemming voor renovatie van de bestaande woning door de gemeente.

Van de huidige situatie heb ik enkele foto's gemaakt en ik overweeg renovatie gezien het woonoppervlak van ongeveer 90 m2 inwendig na renovatie voldoende is om comfortabel te kunnen wonen, ik denk aan:

De te gebruiken isolatie is Metisse in de wanden 20 cm in het plafond 20cm of dikker

Dit ga ik steeds verder uitbreiden, dit voor nu maar het ziet er nu zo uit!

Half juni 2017 ben ik begonnen, de handjes jeuken en dan moet ik nog met de glaswol verwijdering beginnen.
De verkopende partij heeft beide schuurtjes (zie virtual tour) verwijderd.
De grond heeft champignonmest en tijdens het frezen zijn enorm veel stenen omhoog gekomen, hiervoor moet ik nog een oplossing zoeken. (momenteel met het handje uit aan het harken en meteen egaal aan het maken, suggesties zijn welkom)

Enige maanden druk in de weer geweest met het tuinhuis, momenteel de bouwkeet deze is voorzien van chemisch toilet en keuken en heeft een heerlijke houtpellet kachel voor de noodzakelijke warmte.
Met het huis liep ik tegen het probleem hoe verder en de bouwvak dus toen maar besloten een tuinhuis te plaatsen zodat ik in alle rust mijn plan kon trekken.

Werkzaamheden tot op heden: (even bijgehouden in 2017)

Enkele foto's van het tuinhuisje: