englishdutch
fred at facebook
tree roots
  • Home
  • Elektriciteit

Elektriciteit op een groene manier.

Men kan op meerdere manieren echte groene elektriciteit opwekken, ik neem enkel als voorbeeld wind- en zonne-energie omdat deze voor iedereen met een dak weggelegd zijn.

Het streven voor de nieuwe woning is het volledig opwekken van de elektriciteit met een netwerkaansluiting om energie af te geven zodra ik deze niet gebruik en op te nemen zodra ik onvoldoende produceer. In het totaalplaatje wens ik zoveel energie op te wekken dat ik niet hoeft te betalen voor de netwerkaansluiting door een overcapaciteit op te wekken. Verder wil ik door A-kwaliteit apparatuur een minimum verbruik krijgen zonder luxe verlies, dit begint met de juiste keuze van verlichting.

LED verlichting

Niet alleen goede verlichting op LED basis maar door het gebruik van een goed RGB LED systeem ook sfeer creëren.
Meer over de LED verlichting...

Wind-energie

Momenteel komen er allerhande kleinschalige windturbines op de markt, natuurlijk moet de wind deze turbines wel bereiken, midden in de bossen zal het dus geen optie zijn. Maar in een open veld of op een hoog dak zijn er mogelijkheden.
Meer over elektriciteit door wind-energie...

Zonne-energie

Daar waar daglicht komt kan zonne-energie worden opgewekt, denk aan uw calculator met zonnecellen. Denk een stap groter en dan is het ineens niet meer betaalbaar en heb je subsidie nodig. Of toch niet!?!
Meer over elektriciteit door zonne-energie...