englishdutch
fred at facebook
tree roots

de kusHonden

Thuis hadden wij altijd al honden en nadat ik enige jaren op mezelf woonde kon ik de drang niet weerstaan om een hondje te nemen en na enige afspraken met de voormalige baas (waar hij nadien lak aan had) heb ik toen een kooikerhond genomen, een teefje "Freule uit 't Wilgenbosch", helaas is zij in 2009 overleden.
Je kon je geen trouwere hond voorstellen!
Momenteel heb ik een knuffel van een hond, een bengetje ons Polly

bowie the man  polly

Bowie was een kooikerhond, hij is 14 jaar geworden, eigenlijk met papieren maar daar had ik geen behoefte aan, eigenlijk nooit ziek en oersterk, een hond met karakter. Hij is 31 juli 2016 helaas overleden.
De familie is in 2014 uitgebreid met weer een echte aanwinst, een kooikerhond teefje genaamd Polly, geboren 7 juni 2014, wederom een ras kooikerhodje maar geen aangevraagde papieren, een hond met een heel hoog knuffelgehalte.

 

Op 2 april 2014 heb ik afscheid moeten nemen van Ziba mijn border-collie, ze is maar 5 jaar geworden en de bedoeling was één nestje met haar en onze Bowie, een echte border-kooiker, maar helaas epilepsie trok een streep door dit plan en Ziba werd geholpen zodat er geen navolgelingen konden komen.
Ziba was echt een super hond, haar karakter was zo mooi en sterk en zoals Freule zit ze diep in mijn hart, waarom heeft ze dit alles mee moeten maken.
Zoals reeds geschreven had Ziba aangeboren epilepsie en hiervoor heb ik een zoektocht gedaan en bijna een oplossing gevonden, helaas te laat voor Ziba zij is veel te vroeg door de gevolgen van epilepsie gestorven terwijl ze nog zoveel wilde geven.

Iedere fokker die doorfokt met een hond met epilepsie, sorry maar dan ben je een onverantwoorde "persoon" met enkel economisch immoreel perspectief die weet wat voor dierenleed je aandoet,
maar eens leg je verantwoording af !

Meer over de oplossing voor epilepsie bij honden...