englishdutch
fred at facebook
tree roots

Metisse-isolatie

Hiervoor heb ik gekozen bij het groene wonen, Metisse is isolatie materiaal van gebruikte kleren en heeft zo zijn voordelen.

Een kleine opsomming t.o.v. de reguliere isolatiematerialen.

 

De oorsprong

oude klerenIn 2005 start de Franse coöperatie Le Relais met de onwikkeling van een isolatiemateriaal van oude kleding wat in 2007 als het product Metisse de Franse markt betreedt. Drie jaar later wordt Metisse door VRK Isolatie in Nederland en Vlaanderen geïntroduceerd. Deze organisatie ontstaat door een samenwerking tussen Vernooij Secondhand (kledingsorteerbedrijf), Stichting KICI kledinginzameling (kledingcollecteerder) en het Franse Le Relais (collecteerder, sorteerder en producent Metisse). Zo is dit in Frankrijk reeds succesvolle product tegenwoordig ook in Nederland verkrijgbaar.

metisse plaatsen Isoleren met kleren, voor een duurzame toekomst. Jezelf warm houden met spijkerbroeken van katoen en truien van wol. Het idee is eigenlijk niet eens erg revolutionair en toch is het op deze wijze nooit in de praktijk gebracht. Het afgelopen decennium is de kwaliteit van de textiel blijven dalen. Deze "wegwerp” kleren die voor een lage prijs worden verkocht, zijn dan ook al weer snel terug te vinden in de kledingcontainers. Het is echter vaak onmogelijk om hiervoor een tweede eigenaar te vinden. Geconfronteerd met dit economische en ecologische probleem is Le Relais gestart met zoeken naar een alternatief voor de kleding die anders verbrand zou worden. Zo ontstond Metisse.

Het product Metisse MT+

Metisse MT+ is geschikt voor horizontale, verticale en diagonale toepassingen. De uitstekende thermische en akoestische isolatiewaarde zorgt voor optimale isolatie voor (hellende) onderdaken, zolders en verdiepingsvloeren.Verkrijgbaar op rollen en op platen.

 

Vragen over Metisse:

 

Om een lang verhaal kort te maken, zie onderstaande You tube film 

 

Nou dat wordt gedemonstreerd met onderstaande film 

 

Technische specificaties als pdf  

 
Informatie afkomstig van Isolatie Metisse.nl