englishdutch
fred at facebook
tree roots

De wens een logwoning werd een gerenoveerde chalet tot woning verbouwen

De wens: een logwoning, maar dat werd totaal anders

wie wil dit nuIn mijn zoektocht naar een super goed geïsoleerde woning heb ik meerdere zaken overwogen en dat begint natuurlijk bij de basis, de Nederlandse norm voor bouwen van nieuwbouw woningen. Nu heeft men allerhande leuk verzonnen termen zoals energie neutraal, zero emmision bouwen, nou ik hou het simpel, ik wil zeer goed geïsoleerd, natuurlijk geventileerd, natuurlijk vochtregulerend, klimaat neutraal en gebouwd van natuurlijke materialen bouwen.

Ja ook een mondje vol maar ik wil mijn voetafdruk zetten en heb een paar mooie modellen en systemen gevonden. Maar hierover later meer, de gemeente Venray heeft ook haar eisen:

Dus helaas, streep door dit alles, geen nieuwbouw maar renovatie en wel van dit huiske, beter gezegd bouwval. Je weet wel, doorn in het oog, omstoten, bodemonderzoek etc. etc.
Maar bij renovatie, niets van dit alles, houden aan bouwvlak, hoogte en model, tja maar dan met warmte ja en al mijn wensen voor die echte neutrale woning.

eiken frameDus fredje begon te slopen, nou nog geen fatsoenlijk frame waar ik op verder kon borduren, dus een maat gevraagd en samen een eiken frame laten maken, nou ik ben nu minimaal 2 cm gekrompen, kolere wat was ie zwaar, tig balken tussen de 40 en 260 kg per stuk en dat allemaal in dat kleine huisje in het droge gedeelte van 6 bij 10 meter, de rest was zo lek als een mandje, februari en ik heb me een kou geleden, op de knietjes palen schilderen, draaien en nog eens draaien, nek aan nek, echt heel fijn.

Maar hoever staat het nu een half jaartje later en van -10ºC naar +28ºC, lees meer over mijn huisje in Merselo....

jotun optimal

 

5 Mei 2012 heb ik een schilder over de vloer gehad en toen hebben we even een paar praktische zaken besproken, wat dacht je van de voorbehandeling van het kale hout waaruit het balken pakket bestaat, zijn advies Jotun lak. Noorse lak welke dus beproeft is op haar kwaliteiten en ook nog eens een minimale mileu belasting.
Een goede Nederlandse link over meer informatie over deze Jotun verven

 

Maar denk anders of leer dit!

Zo kan het ook maar van de instanties verwacht ik geen goedkeuring hiervoor:

 

Nice music: Steve Areen

 

En dat dit ook verder uitgewerkt kan worden bewijzen ze in Japan.