englishdutch
fred at facebook
tree roots

Bowie mijn kooikerventje

(in Memoriam)

Bowie de kooikerhondOfficieel Bowie uit 't Wilgenbosch, zoon van Freule uit 't Wilgenbosch en ook vader kwam uit 't Wilgenbosch, maar daar was Bowie enkel verwekt. Bowie was thuis in Milheeze gedragen en gebaard.
Bowie had 2 broers Jowie en Scooter, beide wonen in Deurne.

Gehoorzaam was Bowie de tweede keer en er zat geen kwaad in, gewoon een fijne lieve hond, maar foto's spreken meer dan woorden.

Ondanks zijn drie-kleur was Bowie een ras kooikerhond maar aangezien noch ik noch de andere twee baasjes stellen geen waarde aan papieren, ook het karakter was zachtmoedige doch onverschrokken, dapper maar niet gek. Maar als het moest zou hij een veel grotere hond afstraffen tot deze hem onderdanig was, dus opletten geblazen.
Bowie was absoluut niet aggressief maar had zo zijn onverwachte momenten.

Ja Bowie was een prima maatje en tov. Freule, Ziba en Polly onderdanig want het was een grote sul maar hij heeft alle drie de dames beschermd tegenover iedere vorm van bedreiging, zelfs klierende kinderen moesten opletten voor die onverwachte kant, maar zijn baasje kon hem prima lezen en zag aan Bowie door wie hij geklierd was en dan moest ik hem tegenhouden als hij aan de riem was, los zou hij ze grommend passeren mits ze op hun plek bleven.

Dus goed maar niet gek!

Dit verhaal klinkt als een aggressieve hond en daar doe ik hem geen recht mee, maar hij was hetzelfde als de baas, ergens trekken we een lijn en daarom kon ik hem lezen als geen ander, trouw, beschermend en zorgzaam en bikkel hard voor zichzelf. Ging ik langere tijd weg dan lag hij bij mijn moeder bij de achterdeur te wachten tot ik terug kwam, zelfs als ik enkele dagen weg moest, gelukkig at en dronk hij dan wel, maar veel plezier hadden ze niet aan hem, zo trouw naar zijn baasje, kwam ik ook maar na enkele uren thuis dan had hij echt een lach op zijn koppie, ja geweldig.

rastafarian bowieBowie was zo'n lieve super dokkus en is helaas met ruim 14 jaar overleden, hij was ineens op, ik mis hem! 

Namens Bowie!!