englishdutch
fred at facebook
tree roots

ons freuleke

Freule uit 't Wilgenbosch

Freule uit 't Wilgenbosch(in Memoriam)

Ja ja dat is nog eens een naam en op latere leeftijd gedroeg ze zich ook zeker als een echte Freule.

Freule was een kooikerhondje en nog wel met stamboom, ik was zoekende naar een kooikerhondje na het afwerken van een top 5 uit een boek van hondenrassen en nr. 1 was het kooikerhondje gedeeld met de Border-Collie maar gezien ik toen nog voor de baas werkte en geen enorme plak grond had was de kooiker een prima keuze.

Wat heb ik en plezier gehad aan Freule, ze was gewoon verliefd op mij en ik op haar maar met 2 jaar kwamen we beide met de schrik vrij toen ze onder een auto kwam, een Fiat 127 ja we spreken over 1999 en toen reed er nog een enkeling rond maar gelukkig want deze drukte haar door de schuine kant tegen de grond en had veel grondspeling, Freule kwam er met een paar kneuzingen vanaf en dat terwijl ze goed luisterde, ze kwam terug op mijn bevel.

Maar gelukkig ging het daarna alleen maar goed met haar, in 2000 naar Milheeze dus ineens een ruime tuin en lekker dicht bij de toen nog vrij toegankelijke Bakelse plassen, nu Nederheide en hekwerk. Maar we kunnen nog op voldoende plaatsen recreëren gewoon niets vragen.

In 2002 kregen we na een dekking door een stamboom kooiker reu een nestje van 3 reutjes, 1 daarvan is Bowie de andere 2 heten Joë en Scooter. Freule was een trotse zorgzame moeder.
Haar zoon Bowie beschermde ze meer dan de andere 2 en hij mocht dus blijven, we gingen als trio een mooie toekomst tegemoet, in 2005 kreeg het baasje ineens heel veel tijd, dus ook veel wandelingen.

Freule vond het altijd heerlijk om op het baasje op de stoel te liggen, iets wat Ziba later onbewust heeft overgenomen, tja Bowie is gewoon graag in de buurt.

In de zomer van 2008 is Freule aangevallen door een paard, deze ging bewust in de aanval en Freule kreeg een flinke schop op haar rechter flank, op 2 januari 2009 is Freule op 11-jarige leeftijd gestorven aan longkanker aan haar rechterlong. Ze blijft een gemis!