englishdutch
fred at facebook
tree roots

Laasts bijgewerkt:
11 augustus 2020

Beglazing

Allereerst wederom even een misverstand uit de weg werken, namelijk het gezegde is je huis voorzien van "Thermopane", dit is namelijk een merknaam. ik heb het even opgezocht op Wikipedia:

"De naam Thermopane wordt vaak gebruikt als synoniem voor isolerend dubbel glas. Het is echter een merknaam voor een speciaal type dubbel glas dat van 1948 tot 1993 geproduceerd werd door de firma Glaverbel. Het bestond uit twee glasbladen die aan elkaar gesoldeerd waren met een strip lood. Zo ontstond een luchtspouw van 6, 9, 12 of 15 mm breedte. De spouw tussen de glasbladen werd gevuld door er droge lucht in te blazen en in latere instantie door er een buisje met droogmiddel (moleculairzeef) in te solderen. Het product verdween van de markt omdat bij dit type dubbel glas géén HR-coating gebruikt kon worden. De fabrikant geeft op, dat er in de loop der jaren 30 miljoen m2 van dit glas geleverd is."

 

i4glass.comWelke eigenschappen van het glas bepalen de isolatiewaarde?

De isolatiewaarde wordt niet alleen bepaald door de dikte van het glas maar voornamelijk door de volgende eigenschappen van isolatieglas:

 

Informatie afkomstig van i4Glass.com

Om een prijs indicatie te geven van ruiten verwijs ik even naar de site van i4Glass.com hier heb ik mijn beglazing gekocht, gewoon online, zelf inmeten en plaatsen.

Draaiende delen zijn 10mm-18-4mm geluidwerend dubbelglas, de vaste ramen zijn in tripleglas met maximale spouw en 6mm-16-4mm-16-4mm als ik wist dat vliegbasis de peel weer opengaat dan was alles geluidswerend glas geworden voor extra zwaar verkeer ook het triple glas.

iq-glasIsolatie-Verwarmingsglas van IQ-glas®

De bijzondere vorm van beglazing waar ik graag gebruik vanhad willen maken is IQ-glas®. Dit is dubbele beglazing voorzien van elektrisch vermogen waarmee u hetzelfde aangename gevoel krijgt wanneer de lentezon op uw ramen schijnt. Deze vorm van beglazing straalt warmte uit en kan fungeren als bijverwarming of hoofdverwarming. In de ‘aan’ gaat volgens de fabrikant 99,5% van de warmte naar binnen, waarbij de isolatiewaarde van dit glas in ‘uit’ stand verschillend is van de ‘aan’ stand 

In ‘aan’ ontstaat er een elektrisch veld; de filmlaag in de raam wordt actief en maar liefst 99,5% van de ontstane warmte wordt naar binnen gekaatst, rechtstreeks uw woning in. Hierdoor heeft u de beleving van die heerlijke eerste lentezon in uw woning en de gevoelstemperatuur is hierdoor zeer hoog. Het waargenomen elektrisch verbruik is verrassend laag.

Voor meer informatie over IQ-glas neem contact op met Funs Fiddelers

Een kort vergelijk in isolatiewaarde van verschillende glassoorten

een lagere waarde geeft een betere isolatie (≈U-waarden)

Glassoort

Benodigd vermogen

Enkel glas  6.0 W/m2K
Dubbel glas  3.0 W/m2K
HR-glas  2.0 W/m2K
HR++-glas  1.2 W/m2K
IQ-glas (uit) 0.835 W/m2K
Triple glas 0.7 W/m2K
IQ-glas (aan) 0.15 W/m2K