englishdutch
fred at facebook
tree roots

Water kan schoner

Al jaren merk ik dat ons kraanwater sterk achteruit gaat. Persoonlijk vind ik dit niet kunnen maar het als het gas in Groningen.

Wij krijgen de schuld dat ze oppervlaktewater moeten gebruiken om aan onze behoefte te voldoen, nadeel ons kraanwater voldoet aan de norm, maar ja wie bepaald de norm, nou de leveranciers zelf dus deze is al lang bijgesteld en de resultaten zijn bedroevend.

Wat kunnen we er zelf aan doen, ja dat is de beste oplossing, do it yourself. Met deze instelling heb ik alle veranderingen gadegeslagen en ga ik in ieder geval mijn drinkwater verbeteren en als dit meevalt, tja dan wil ik straks misschien ook niet meer op het waterleidingnet.

Zo ga ik steeds verder, maar hoe wil ik dit aanpakken, door zo'n duur filtersysteem met meerdere filters en een jaarlijks contract bij de leverancier, nou nee. Ik heb een systeem gevonden de Berkey, het heeft het meeste weg van een koffiezet apparaat, het water wordt in het bovenste deel gegoten en gaat vervolgens door een actieve koolfilter naar het onderste gedeelte waar het goed gezuiverd opgevangen wordt.

meer over het systeem en mijn vervolgplannen met het keteltje...

Naar het overzicht