englishdutch
fred at facebook
tree roots

Tuinhuis in wording

De bouwvak kwam eraan!

Dus ja niets doen of in de tuin was geen optie, door de bouwvak zou ik door gebrek aan materiaal en kennis voor de gewenste voortgang stil komen liggen, ook gaf dit tijd om te bedenken hoe verder.
De woning valt zo tegen qua technische staat dat ik de deur wil sluiten, beter geschreven alles afsluiten en grondig slopen, water en elektra elders vandaan dus ook een andere schaftkeet.

Dus....
Ja hoe ga je door en verwezenlijk je ook een toekomst plan, een tuinhuisje zetten en daar ben ik nu nog mee doende. Nog uit te voeren:

  • buitenzijde afschilderen
  • binnenzijde schilderen
  • goot plaatsen
  • stroom en water aanleggen
  • etc etc...

Het is een mooie klus, als fundering de betonnen schutting welke ook van mij bleek te zijn, daarop vijverfolie en toen stapelen maar na enige hulp van Harm want het tuinhuis pakket van een 15 m2 hout was economisch en bepaald niet ergonomisch verstuurd, de eerste 2 balken lagen bovenop, de volgende 2 onderop. Nu werk ik helaas niet op een mooi gazon en ondanks het vechten tegen de hitte tijdens verwijderen van dakpannen en zetten van het hekwerk heb ik nu met het tuinhuis eigenlijk alleen maar regen.

Het tuinhuis is 5 bij 6 en eigenlijk een vorm van tiny house alhoewel zo tiny is het ook weer niet en ook niet op wielen maar in principe groot genoeg om te kunnen wonen. Wel ga ik gebruik maken van een chemisch toilet en heb ik straks een heel leuk gastenverblijf.
Dus tot op heden met een beetje hulp van Harm, buurman Cor en Jeanette met de kwast is er een aardig resultaat geboekt en nog leuk ook, nu begint grotendeels het afwerken, kei fijn.
Het zelfklevende aluminium op het dak is perfect waterdicht en onderlaag voor de singletjes.

Naar het overzicht