englishdutch
fred at facebook
tree roots

Zin om aan de buitengevel te beginnen, maar eerst de stroom erin

Laat het maar komen, van boven

Het dak is klaar

het nieuwe dak, hagelproofNog een paar dakpanplaaten, maar ja bouwvak, wordt half augustus. Tja mooi systeem, maar manual klopt niet geheel, nou ja welke manual, uit Engeland gehaald omdat er hier geen is. Maar mooie uitdaging, heel tevreden met het dak, kan tegen hagel tenminste!

De ramen zitten er onder in (triple glas (6)-16-(4)-16-(4) ), behalve de draaiende delen en de dubbele raam boven aan beide zijden voor het tonen van de koningsstijl, ja heel gaaf, toont de constructie dadelijk ook een beetje aan de buitenzijde en creëert een speels effect qua lichtval binnen. Nu de ramen aan het aftimmeren.

Morgen begin ik aan de wandcontactdozen, zodat deze met buizen in de buitenwand zitten en ik hierdoor het buitenframe kan plaatsen en de warme jas kan gaan aantrekken.
Over isolatiegesproken, vandaag weer eens gevoeld maar het dak is aan de binnenzijde dus na de hele ochtend en middag bakkende zon nog gewoon koel, dus die warme jas werkt, de 20 cm metisse doet zijn werk, helemaal happy. Nu de wanden nog, ook metisse, overlappend 8 cm in het binnenframe en 12 cm in het buitenframe. Wordt lachen van de winter!

Naar het overzicht