englishdutch
fred at facebook
tree roots

Het dak is eraf,

nog even en het is weer dicht maar nu goed!

Goei weer, TOPLESS

Nou, het is dan eindelijk zover.
Het platdak is dicht, de aansluiting naar het zadeldak bekend en ik was de oude pannen en dekzeil helemaal beu, dus.... afgelopen week het hele oude zadeldak met gordingen en spanten gesloopt.

het eiken frameTijdens de sloop zie je vervolgens alle rotte plekken maar ook enkele zwakke plekken (houtworm) in gordingen en spanten, dus alles verversen en de laatste dagen kon het niet mooier dus meteen even helemaal topless gemaakt. Nu zie je duidelijk de potentie van het geheel, dadelijk heeft de woning een effectief woonoppervlak van 91 men dit is enkele de begane grond, de 40% vide wordt niet hoog maar goed voor een kastenwand en een logeer gelegenheid.

De woonkamer wordt wel erg groot maar het voordeel van hout is een extra wandje kan makkelijk nadien. Inpandig worden de deuren niet opstaande maar schuifdeuren in de wanden, dus ideale seniorenwoning, tja 50+

klaar voor het nieuwe dakDoordat ik aardig goed isoleer ben ik een binnenframe gaan plaatsen welke geheel ruim binnen de oude buitenwand staat, hierna gaan de buitenwanden weg en daar wordt het buitenframe geplaatst, hierdoor wordt het huis niet groter en gaat het ten koste van de binnenruimte. Tov. het oude huis komt er nu ook vloer-isolatie namelijk 7 cm B-keus pir plaat en vloerverwarming in een afsmeervloer, het dak wordt ipv. een niet geïsoleerd dak een goed samengesteld geïsoleerd dak op, dit samen met 20 cm geïsoleerde wanden en triple-glas in de vaste ramen en speciale dubbele beglazing in de draaiende delen.

Kijk heerlijk kunnen werken, nu al met spanten en gordingen, hij gaat lekker.

Dus weer een stukje dichterbij mijn toko in Merselo maar nog een aardig karweitje!

Naar het overzicht