englishdutch
fred at facebook
tree roots

Met dank aan:

Henrie de Groot
Harm
Cor en Jan
Arjan
de timmerman!

Eiken palen plaatsen

Heerlijk bezig, de lente is begonnen

Hoe een groot massief eiken probleem met wat hulp toch handelbaar is geworden, ik ben denk ik wel een cm gekrompen sinds de balken zijn gearriveerd maar heb ook de nodige hulp gehad.

eiken balkenBegin februari kwamen de massieve 25 bij 25 cm eiken balken binnen, netjes voorzien van pen in gat verbindingen machinaal gefreesd maar wat verschoot ik van het gewicht, Echt niet te tillen.
Dus even een bekende gebeld met een minigraver, een gat onder de raam gemaakt en eerst met hulp van maat Harm en later buurman Jan en Cor de palen in 4 uurtjes naar binnen gewerkt zodat ze droog lagen, helaas een klein ongelukje wat een goed gevoel bij de dag aardig verstoorde.

Toen was ik echt aan de beurt, alles rondom impregneren en beitsen, dus alles 2 maal gerold en gesopt, nou dit was geen pretje zo rond het vriespunt.

Nu samen met de timmerman en gelukkig een kanalenlift (thanks Henrie) de palen aan het plaatsen en dit gaat heel voorspoedig. Komende week komt er weer een partij hout voor het dak en buitenframe dus ik ben heerlijk bezig.

Naar het overzicht