englishdutch
fred at facebook
tree roots
  • Home
  • Nieuws
  • De ZOEKTOCHT voor mijn slaapprobleem

De zoektocht naar het ideale matras!
Gaat natuurlijk weer niet over 1 nacht ijs.

De ZOEKTOCHT voor mijn slaapprobleem

Ruim 10 jaar heb ik nu een vorm van slaapprobleem.

Ik heb een heerlijk Auping Auronde bed, dit ding is al 30 jaar oud maar DIE Bodem is nog helemaal prima.
Nu had ik deze gekocht met Originele Auping latex matrassen en als ik met wat voor klachten dan ook naar bed ging 's ochtends was ik weer helemaal de oude. Maar alles heeft een expiration date dus de matrassen waren na 20 jaar echt op.

De weg naar het nieuwe matras: (lees mijn blog...)

Lokaal vervangen op advies van de winkel naar pocketvering matras, een jaar redelijk goed op geslapen maar het was niet mijn dingetje, ik kreeg echt last van onderrug en schouders, maar doorzetten, helaas. In 2020 een toppertje, jeh right, het enige voordeel een heerlijk hoge instap voor mijn bed, de pocketveer matrassen zijn al 24 cm dik, daarop nog een een goede 10 cm voor de topper.
Het sliep weer even goed, maar toch niet zoals die latex matrassen.

Dus afgelopen jaar een latex matras gekocht bij een internet aanbieder, redelijk qua prijs €519 dikte van 20 cm en medium hardheid, ging weer even goed.

MAAR, je voelt hem, toch net niet...

Nu aan het zoeken naar een nieuw matras maar dan meteen voor het geheel dus beide kanten want ik heb persoonlijk een hekel aan de gleuf tussen beide matrassen.
Ik heb nu een systeem op het oog, Latex matrassen, instelbaar qua hardheid, verkrijgbaar in mijn maat 180x210cm, maar een prijsje, tjesus pittig.

Ga ik natuurlijk weer aan het redeneren:

  • Vervangings pocketveer matrassen €700 (voor 2 stuks)
  • Topper 180x200 cm €230
  • Latex matras 90x200 cm €519

Tel uit, de zoektocht sinds 2016 kost al €1459 en tel daar de molton en hoeslakens nog bij.

Dus die Mercedes onder de latex matrassen komt aardig in de buurt, gelukkig met 100 nachten proefslapen, maar toch veel geld.

Kort samengevat, alle suggesties zijn welkom, ik wil van mijn onderrug en schouderklachten af, ik roei al vrijwel dagelijks op mijn waterrower 

Suggesties over het ideale matras zijn welkom!

auping nieuw levenMijn oude Auping bedframe heeft een mooie nieuwe lik verf, hij/zij staat er weer toppie bij en al goed groen want wegpleuren kan altijd nog, maar de Auping bevalt prima, een niet krakend bed, makkelijk verplaats / verhuisbaar echt degelijk.

De andere matrassen zijn niet weggegooid, de pocketveer matrassen en topper gaan naar het tuinhuis mits maten te diep in het glas kijken, de redelijk nieuwe latex overweeg ik een 90x200 Auping marktplaats frame bij te kopen, want eigenlijk wat pit ik zelf toch graag in mijn tuinhuisje

zes plus zes =

* Deze velden zijn verplicht.

 

Naar het overzicht