englishdutch
fred at facebook
tree roots

Aan het ontwerpen!

Nog een kleine twee maanden en dan kan ik beginnen.

indeling nuMaar ik hoef me niet te vervelen, gereedschap aan het bestellen een extra andere auto besproken, even de mx-5 schorten na het seizoen, maar vooral aan het ontwerpen. Met een gehuurd online programma heb ik de woning in hoofdlijnen ingemeten en ben ik aan het ontwerpen geslagen, de binnenzijde heb ik niet exact bepaald maar de indeling ongeveer weergegeven.

Nu ben ik vervolgens gaan ontwerpen met de buitenmaten en ongeveer de deur, ramen aan voor- en zijgevels. De gemeente heeft renovatie toegestaan mits ik dit aanzien in hoofdlijnen accepteer, natuurlijk zonder die oh zo mooie plastic schroten, de keuze gaat hout worden welke zal gaan vergrijzen en dan semi-dekkend gebeitst gaat worden, hoe of wat staat nog open.

ontwerp 1Bij ontwerp 1 heb ik meer uitzicht naar de 'tuin' gecreëerd en ga ik uit van 1 slaapkamer en een utility room, ik kreeg gisteren een tip van een maat, je moet nu een nieuw dak plaatsen, integreer de zonne-energie in het dak, toen kwam ik uit bij epdm dakbedekking met flexibele zonnepanelen, hoek 30° tot minimum van 3°, dus 1 kant van zadeldak dat overgaat in het ligt geschuinde dak van 3 meter breedte. Wegzijde, mooi leitjes, kei skon, ook de garage met leitjes, morgen eens gaan bellen. Zal wel weer slikken worden.
Verder wil ik op iedere gevel een fins accent, dus een smal Louvre gedeelte per raam, te smal om door te kunnen, vast gemonteerd en voorzien van muggengaas, dit zodat ik het hele jaar door optimaal kan ventileren.

Maar vervelen, nee hoef ik mezelf voorlopig niet, dit jaar onder de pannen, oh nee dakleer en later gedeeltelijk leitjes.

Meer informatie, Merselo...

Naar het overzicht