englishdutch
fred at facebook
tree roots
  • Home
  • Nieuws
  • 8 hectare bos gaat weg voor zonnepanelen

8 hectare bos gaat weg voor zonnepanelen

En ja hoor, ze doen het gewoon.

De dassen gaan ze zogenaamd verhuizen en die mogen dan nadien terugkomen.

2 juni jl. ben ik bij een informatieavond geweest samen met buurman Jan en we mochten inderdaad eigenlijk alleen maar luisteren maar het plan om de voormalige vuilstort om te toveren tot zonnepark was al dermate ver gevorderd dat ik al aanvoelde "dit gaat komen".

Nu hebben we deze maand, omdat de dorpsraad navraag deed, per mail ook weer via de dorpsraad de plannen verder ter inzage gekregen. De dassenburchten mogen zelfs verplaatst worden daar waar nodig.

Op de informatieavond heb ik gevraagd zijn alleen de dassen in beeld of de gehele natuurwaarde, maar daar werd toen al uiterst laconiek over gedaan, wel was ik blij dat het andere plan van een dikke 20 hectare weiland volleggen met zonnepanelen van de baan, maar ja die wethouder die daar belang bij had zat al op de schopstoel en is nu ook afgetreden, maar desalniettemin wat nu nog een mooie hoge beboste wal is, is dadelijk niet meer dan een groenstrook waarvan gesnoeid wordt zodra enige schaduwwerking ontstaat met een hele kudde zonnepanelen.

Dit onder het motto van echte groene energie, CO2 besparing etc etc, oh ja duurzaam duurzaam duurzaam en dan is het verheiligd.

Ga maar eens opzoeken hoeveel ton Co2 reductie 1 hectare bos doet tov grasland of dadelijk bloemen en kruiden tussen de zonnepanelen. Het komt er op neer, de voormalige vuilstort is afgedekt, alles gaat om, niemand wordt voordat alles rond is ingelicht en die zonnepanelen brengen op, dus de vlakte wordt commercieel een succes.

Op mijn vraag, stel er is en lek in de afdichting van de vuilstort, want er ligt zware chemie, wat dan? Nou no worries, de sloot eromheen wordt gemonitord en desnoods kan het water dan correct worden afgevoerd. Ze weten het zo goed tegenwoordig, maar dat hier meerdere koeien een decenia geleden plotseling dood in de wei lagen, toevallig bij de rand van de vuilstort, wie houd je dan voor de gek.

Even een lang verhaal kort, komt hij nu pas mee, tussen juni en nu is er bepaald zonder dat natuurbehoud, dassenvereniging of omwonenden en dorpsraad op de hoogte werd gesteld besloten dat alles goedgekeurd is alleen de bouwvergunning nog even.

We hebben hier al een schandaal gehad in het Loobeekdal ten koste van de natuur en ten goede van een voormalig wethouder, zonder dat dit op een of andere manier teruggedraaid kon worden, wordt dit het volgende?!

Naar het overzicht