englishdutch
fred at facebook

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

tree roots

Vorderingen ter realisatie

Sommige mensen hebben TWITTER, nou ik schrijf alleen wat ik belangrijk vind. En dat zijn de vorderingen van dit (mijn) project.

Yep eindelijk

april 2017

Huis verkocht en iets gekocht in Merselo, inderdaad iets, ik zal toch wel even bij moeders logeren voordat ik een goed nieuw dak boven mijn hoofd heb, er moet zoveel gebeuren, zeg gerust alles.

Maar ik wilde een uitdaging, nou die heb ik nu, half juni gaat het beginnen

 Voor mijn gevoel staat het te gebeuren

februari 2016

Na een kijker en meer aanvraag voor informatie heb ik de volgende stap gezet, ik heb de agent van Kuusamo loghomes uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en een offerte voor de gewenste woning.
Dit zodat de deur opengezet is voor de vervolgstap, de nieuwe woning is nu bekend voor de bijkomende werkzaamheden, qua isolatie iets onder wat ik van plan was maar dit is permanente isolatie, wat versta ik hieronder, isolatie in spouw is leuk maar is dit ook permanent, ja het zit erin maar door vocht etc. gaat deze met de tijd alleen achteruit, tja een massief stuk hout blijft hetzelfde en Kuusamo spreekt bij deze logs over arctic en dan tripple glas met dikke vloer isolatie en een vet dak, goh wat popie, dit is ver boven de norm.

 

Huidige woning VT-wonen stijl gemaakt

november 2015

Gezien er totaal geen vorderingen zijn behalve wat kijkers, heb ik mijn huidige woning Fredje af gemaakt, dus op mijn slaapkamer na heb ik de woning neutraal gemaakt.
De woonkamer, hal, bijkeuken, tuinkamer en overloop zijn nu allemaal Ral 9010 levend wit, al het sponswerk uit het verleden en andere handmatige effecten zijn verdwenen. Ook de vloer volledig gestript en de complete kotah-stone vloer is opnieuw in de natuursteen polish gezet. Persoonlijk vind ik de vloer nu veel mooier maar de wanden zijn te neutraal, maar ja men ziet nergens meer doorheen, de huidige situatie...
In voorjaar 2016 ga ik de buitenzijde behandelen mits nog niet verkocht wordt de woning dan gebroken wit om een ruimer publiek te verkrijgen.

Prijs gewonnen voor  ideeën wedstrijd "Bee an Example"

15 maart 2014 

De Lokale Realisten hadden enige tijd geleden een prijs uitgeschreven voor het duurzaamste idee en hieraan heb ik meegedaan en..... 

Deze heb ik gewonnen, een mooi kunstwerk als wisseltrofee, een heel mooi ontwerp welke ik hoop te mogen tonen maar eerst even contact met de kunstenaar. Kijk zelf had ik niet verwacht te winnen en hoop hierdoor meer aandacht te krijgen maar de wens blijft snel te kunnen beginnen met realisatie, dus even het huis verkopen, wie helpt!

Kijk de lokale realisten zien mijn plannen wel zitten, ze staan open voor duurzame ecologische ideeën en dat is juist mijn boodschap welke ik wil realiseren en tonen met het groene wonen.

 

Wordt dit mijn jaar?

27 januari 2014

Wat zou het toch mooi zijn als in 2014 mijn huidige woning verkocht werd en ik kan gaan dikke knip shoppen naar de locatie om het groene wonen te bouwen.
Geregeld ben ik gewoon al bezig met bijvoorbeeld de fundering en dan idee op idee, het wordt dus minimaal een kruipruimte en liefst een gedeeltelijke kelder, maar ja je blijft dromen.

 

Mooi object.

9 november 2013

vandaag een perceel bekeken zodat ik meerdere objecten op het oog heb voor aankoop en realisatie van de nieuwe woning en ik was blij verrast. De huidige eigenaar gesproken en volgens hem staat de gemeente wel open voor groene gedachten. De ligging was super en het lag zeer stil en vrij en zonder stallen in de omgeving, echt een super locatie, dus ik zou het wel weten.

 

Hopelijk komt er schot in!

7 oktober 2013

De media speelt grote parten in deze recessie, de mens is toch een kuddedier, kijk gewoon het nieuws op nederland 1 of bv. rtl 7
Het verschil is duidelijk de regering begint zich te moeien, zolang de media negatief blijft houdt 90% dit aan als de waarheid, dus nu wordt er druk uitgeoefend vanuit regering en banken en de boodschap is gewoon ben eens wat positiever en geef eindelijk weer wat geld uit, laat het rollen want ik de knip wordt het ook niet meer waard, hetzelfde geldt voor de funda kijkdag afgelopen weekend, goh een waar succes. Nou mijn mening is dat een kijker geen koper is en men ipv. naar de winkel nu huisjes wil gaan kijken, nou als ik een huis wil bekijken bel ik de makelaar en ga kijken daar heb ik geen open huizen dag voor nodig. Maar laten we het hopen dat het weer aantrekt.
Wat is dadelijk het resultaat, de huizen zijn goedkoper maar de grond blijft even duur of duurder want dit bepaald de regionale overheid.

 

Woningprijs aangepast

24 augustus 2013

In de media spreekt men van de bodem is bereikt in de woningmarkt dus na wat wikken en wegen ben ik overgegaan tot het plaatsen van een bieden vanaf prijs, hiermee geef ik mijn ondergrens aan en deze heb ik gezet op de uiterst scherpe prijs van
Bieden vanaf € 350.000 k.k. 
Geïnteresseerden hebben nu ook duidelijkheid, dus vanaf....

 

Slaapkamer restyled

22 juli 2013

van zalm naarstrak

 

 

Bij het huidige huis kreeg ikzelf nog altijd een afknapper van de tweede slaapkamer, behang met een band, zeer aparte gordijnen (totaal niet mijn smaak) en "neutrale" vloerbedekking, na een weekje goed benutten van de vakantie is de slaapkamer van links oud naar rechts nieuw.
De re-styling was de moeite waard.

 

 Einde recessie 2013

 
 28 Januari 2013

Het wordt tijd voor het einde van deze recessie en laten we hopen voor geen triple-dip, het is een aangeprate recessie dus wat dat betreft is het een kwestie van positief denken, alhoewel je zult maar een gezin hebben en nu of onlangs je ontslag hebben gekregen, dan kom je dus echt in mindere tijden.

Maar nu even  terug naar vorderingen, ja helaas niets, nada nopes niets, voordat ik verder kan moet ik allereerst het huis verkopen, dus tot dan, nog even en het is weer lente, ik heb er zin in!

 

Open huis via Funda

31 Maart 2012

Enige bezoekers gehad, maar het weer zat niet echt mee, de tuin is nu nog lange niet optimaal omdat het voornamelijk bestaat uit vaste planten welke nu pas net uit de grond gaan komen. Wel vond men inderdaad, "je kunt er zo in"
En ja het is hier gewoon enorm rustig!

 

OPEN HUIS

27 Maart 2012

Zaterdag 31 Maart, OPEN HUIS van 11:00 - 15.00 uur Marialaan 15 te Milheeze

Via mijn makelaar heb ik het verzoek gekregen om hieraan mee te doen en inderdaad één koper is voldoende, zodat ik eindelijk het groene wonen kan realiseren, dus binnenkort een update over het animo, nu is het weer perfect en zou ik bijna geen afscheid willen nemen van mijn Riviera huisje in millus-city

 

Navraag energiekosten elektra

19 december 2011

Enorme onduidelijkheid van hoe zit het nu met zonne-energie
Dus maar even gaan chatten (met de zon) en bellen met E.on en nu is het allemaal een stukkie helderder:

Dit valt dus weer mee, geen geklooi met accu's, gewoon een paar cent betalen voor de 's nachts opgenomen stroom welke waarschijnlijk al verrekend wordt met het hoog / laag tarief.

 

Het wil niet vlotten

12 december 2011

We houden hoop maar de markt zit geheel op slot en nu is het maar afwachten totdat er weer iets positiefs te melden is. Jammer heb je een eigen huis en zit je nog vast. Wel blij dat ik geen 2 huizen heb!

 

Huis op Funda

19 september 2011

Via B&L heb ik mijn huidige huis te koop aangeboden, hopelijk gaat dit lukken ondanks het enorme aanbod van huizen omdat dit de financiele basis vormt voor de realisatie van 't groene wonen. Gelukkig is het huidige huis geen doorsnee woning maar een mooi modern en goed huis met een hoog afwerkingsniveau, hierdoor is het een uniek object in Millus-city.

 

Finland werkt mee

4 juli 2011

Onlangs nagevraagd over aanpassingen van de constructie hoeken van het gebouw en de dikte van draaiende delen zoals ramen en deuren.
Allereerst de draaiende delen, standaard hebben de grenen deuren een dikte van 70 mm en de ramen, ook vervaardigd uit Fins grenen hebben een dikte van 66 mm, dus er kan dikke thermophane in.

De hoek constructie van de logwoning kan als het ware blind uitgevoerd worden door een gefreesde verbinding toe te passen, overigens wordt om de 150 mm een verbinding gemaakt tussen de onderlinge balken, dus ik word hoe langer hoe enthousiaster.

 

Even wat navragen in Finland

23 mei 2011

Even wat zitten hobbyen op iets waar alleen de gemeente over kan vallen, dit als model gemaakt uit hout in panlat versie en om de sterkte aan te geven ook in een dikker balkje. Waarom, nu voor de derde keer te horen gekregen dat men de constructie verbinding niet netjes en strak vind, dit door ruimtelijke ordening bij 3 gemeenten. Dus een een alternatief bedacht, welke een strakke constructie opleverd in het double log systeem en nu ben ik in navraag bij Tiima Talot of dit constructie technisch geen verzwakking veroorzaakt en of dit productie technisch haalbaar is wat ik overigens niet verwacht. Tevens navraag aan het doen voor draaiende delen in 60mm ipv. de in Nederland gangbare 40 mm voor draaiende delen. (ramen en deuren dus) Hierdoor kan ik namelijk beter glas plaatsen, bv. dubbel glas met een spauw 30 mm.

Zodra ik meer weet zal ik het één en ander met een paar foto's verduidelijken, als ik dit stukje kan aanpassen dan wordt de haalbaarheid aanzienlijk verhoogd. STRAKKE, RECHTE HOEKEN! op zijn Nederlands dus, ook bekijkt men strakke kozijnen zonder Finse verfraaiingen.

 

Het wil niet vlotten

13 mei 2011

Ondanks mijn voornemen om mijn huis onder te brengen bij een makelaar ruim een maand geleden heb ik dit nog niet gedaan.
Waarom niet, ik kan het geld nu beter gebruiken en heb momenteel niets op het oog, de percelen waar ik wel naartoe wil verhuizen zijn of te duur of de gemeente is schijn groen. Ik heb nu wel iets op het oog maar dit is financieel te duur om mijn plan geheel te verwezelijken en veel vraagtekens over de bodem kwaliteit. Dit zou de enige optie zijn mits het huidige huis verkocht wordt.

 

Maandag naar de makelaar

9 April 2011

Komende maandag breng ik de huidige woning onder bij de makelaar, ik wil enkel op Funda staan.
De beide geïnteresseerden zijn afgehaakt omdat ze het financieel niet kunnen rondkrijgen, wensen groter dan de knip.
Ja grootse plannen, leuk voor jullie maar ben gewoon eerlijk, dus maandag knopen hakken.

 

Huisje bekeken en misschien nieuwe uitdaging

1 April 2011

Gisteren een huisje bekeken welke vele mensen als een krotje zien, het is een klein huisje met veul grond.
Je moet niet vragen wat voor grond want het is er nat en het gazon is bepaald geen golfterrein, maar aan alles kan gewerkt worden.
Wat moet er gebeuren:

Het was een lekker warm huisje, ja inderdaad als je maar flink stookt (voor de mussen)
Verder de tuin is geen tuin meer te noemen, het is een perceel met omheining, de storm heeft er afgelopen jaar goed huisgehouden.
De randgebouwtjes, leuk voor tijdelijke opslag en dan om.

Wat zie ik erin, een echte uitdaging, het huisje ombouwen in originele staat naar een energetisch goed huisje, één met de natuur.
Hoe: isoleren waar kan, gevelisolatie door natuurlijk bezetting met mossen en andere planten welke een deken vormen tegen het huisje. Dit is een mooi alternatief van isolatie.

Maar ja dan de prijs, nee mijn huidige huis zou ik niet één op één ruilen voor dit huisje, daar is het te slecht voor. Ik wil minimaal het budget vrij houden voor de cv, nieuwe kozijnen en het dak te isoleren zodat het deze winter al geen aardgas meer nodig heeft.

De vraagprijs nu is de prijs welke dit pand met grond zou opbrengen als het volledig gerenoveerd is en de tuin opgeruimd en herplant, helaas niet zo! Mits mijn huidige huis verkocht wordt en de huidige eigenaar daar voor openstaat zou ik de uitdaging wel willen aangaan.

Ook dit huisje kan volledig groen worden gerenoveerd.

 

Nog geen makelaar ingeschakeld en al 2 gegadigden

26 Maart 2011

Ondanks er nog geen makelaar is ingeschakeld heeft er vandaag een tweede geinteresseerde gemeld, nee ik doe niet mee aan de open huizen route van het NVM, maar ze lusten toch koffie en zijn zeer geinteresseerd. Dus het woord aan de banken.

 

Publicatie in de Bouwkrant van het Gemerts nieuwsblad

26 Februari 2011

Een mooi artikel is het geworden, inderdaad het huis is afgewezen.
Persoonlijk vind ik dat het artikel de Finse logwoning benadrukt maar in mindere mate de wens om 100% het huis te voorzien van groene energie. Maar daarover meer in deel 2.
Inderdaad het begint bij de woning, perfect isoleren op een groene wijze en minimale energie behoefte is de insteek.
Bijna letterlijk met een kaars je huis warmstoken, maw. minimale energie behoefte.

Ondertussen heb ik de taxatie van de huidige woning binnen en dit is gelijk aan mijn gedachte dus de vraagprijs klopt, de huidige woning is energetisch zeer goed in orde, in ' 96 gebouwd en toen al met de huidige norm, alleen het glas is grotendeels HR en nog niet ++.

 

Bezoek eerste makelaar

22 Februari 2011

Vandaag is de eerste makelaar geweest voor indicatie van de huidige woning, ik ben benieuwd naar de taxatie, ik weet dat het mindere tijden zijn maar heb niets te verliezen. Dus ik ben benieuwd naar de taxatie-waarde, de waarde is nu gebasseerd op een taxatie uit 2005.
Komende vrijdag komt het groene wonen.nl in het gemerts nieuwsblad, verleden week ben ik geintervieuwd. Dus komende vrijdag, bouwkrant bij het Gemerts nieuwblad.

 

Uitspraak gemeente Gemert/Bakel

25 Januari 2011

De woning wordt gezien als een duurzaam en energiezuinig object en is een sympathiek initiatief.

Kosten hiervoor € 450

 

Laatste hoop in Gemert-Bakel aangesproken

17 December 2010

Een mail gestuurd naar de groene wethouder in Gemert-Bakel.
Nadat gisteren eigenlijk het plan van tafel werd geveegd hoop ik toch een luisterend oor te krijgen binnen deze gemeente, hopelijk met resultaat.
Het landelijk beleid is slecht met kern- en atoomcentrales, maar ik hoop dat men plaatselijk toch nog een eigen mening heeft en beleid kan maken.

 

Gesprek bij gemeente Gemert-Bakel

16 December 2010

Vandaag de plannen besproken met ambtenaren van de gemeente.
Mogelijkheid door opspitsing van kavel: afgewezen, mogelijkheid in plan Milheeze-Noord: afgewezen.
Het bouwplan is wel positief ontvangen voor duurzaam en groen bouwen, alleen de locatie is een hekel punt. De meeste kans van slagen is in het buitengebied ter vervanging van een bestaande woning, verdere opmerkingen: tè Scandinavisch uiterlijk.
Dus de zoektocht gaat beginnen, het aanpassen van het ontwerp gaat wel lukken, de plannen zijn positief ontvangen, de vraag is nu: waar!

 

Afspraak bij gemeente Gemert-Bakel

8 December 2010

Volgende week een afspraak om het één en ander door te spreken met de gemeente Gemert-Bakel.
Ik ben zeer benieuwd naar de visie van de gemeente.

 

Opsplitsings aanvraag verzonden

18 Oktober 2010

Op 15 Oktober een bouwvoorstel geschreven welke via het loket bouwen en wonen tot college B&W gaat bekijken hoe de gemeente Gemert/Bakel staat t.o.v. mijn bouwplannen. Nu ik een locatie heb en tevens heb geformuleerd, mits het daar niet mogelijk mag zijn, waar dan wel, wordt mijn voorstel serieus bekeken na betaling van een leuk bedrag. In ieder geval zal dit veel duidelijkheid gaan geven in deze tweede fase van de bouw.
De eerste fase heb ik gehad, namelijk de fase wat wil ik, nu de fase wat zijn de mogelijke beperkingen.
Op 18 Oktober heb ik bij navraag de benaming gewijzigd naar "Kavel opsplitsings aanvraag" verdere tekst is niet gewijzigd en dus per 18e verzonden naar de gemeente Gemert-Bakel.
Nu dus 6 weken wachten.

 

Een perfect perceel gevonden

12 Oktober 2010

Na enkele weken geleden contact te hebben gelegd, vandaag een mogelijk kavel bekeken en besproken. Nu met deze kavel mogelijkheid naar de gemeente om dit verder te onderzoeken, mits erop gebouwd mag worden kan ik overgaan tot verkoop van bestaande huis en plannen van het bouwen van de woning. Het perceel is maximaal 1600 m2 maar kan ook kleiner gekocht worden, de diepte is 50 meter. Het woord is nu aan de gemeente en de provincie.

 

Vervolg contact gemeente Gemert Bakel

20 September 2010

Een ambtenaar van de gemeente heeft gebeld en de procedure uitgelegd, helaas was de website nog niet bekeken.
De procedure werkt als volgt: waar wilt u het bouwen en dan gaan we kijken of het kans van slagen heeft om dit te realiseren. Ik ging uit van de mogelijkheid van bouwen van dit huis, dus nu eerst een kavel zoeken met optie tot de bouw van.
Dus de zoektocht naar een perceel kan beginnen.

 

Contact met gemeente Gemert Bakel en aanmelden site.

17 September 2010

Eind week 38 neemt een ambtenaar van het loket bouwen en wonen contact met me op.
Vandaag is toegezegd dat een medewerker van bouwen en wonen mijn plannen zal bekijken via de website en eind van week 38 contact met me zal opnemen voor een afspraak.
Vandaag heb ik ook de website aangemeld bij google, nu nog even wat optimalisatie doen en dan hoop ik dat google hem over 3 weken vind.

 

Aanvang realisatie website "Het GROENE Wonen.nl"

13 September 2010

Na meerdere keren discussie te hebben gevoerd over mijn plannen en een website te hebben gerealiseerd op modulecms.snijderswebdesign.nl/droom heb ik besloten om een nieuwe website te bouwen vanaf niets tot een website welke ik in de toekomst zal gaan bijwerken met de vorderingen en extra informatie. Om het ook voor geïnteresseerden en instanties meer toegankelijk te maken heb ik gezocht naar een eenvoudige maar sprekende titel.
Dit is dus "Het Groene Wonen.nl" geworden.

 

Contact met de gemeente

Augustus 2010

De plannen lagen er al veel langer, maar vanaf begin augustus ben ik contact gaan opnemen met de gemeente om de mogelijkheden te bespreken.
De gemeente Gemert-Bakel gebruikt het woord "de kruidentuin" en aangezien er meerdere "ruimte voor ruimte" projecten zijn in de gemeente, tracht ik hierin een positieve aanvulling te kunnen doen door een echt groen huis te gaan bouwen, emissie 0%
Persoonlijk zou ik het mooi vinden als ipv. een groep stallen er enkele groene woningen kunnen worden gerealiseerd, dus gelijkgezinden kunnen altijd contact opnemen.