englishdutch
fred at facebook
tree roots

Nederland, bananenland?!

30 hectare zonnepanelen

Ja ik ben voor groene energie, niet een klein beetje maar helemaal.
Maar ten koste van natuur gaat mij net wat te ver. In de gemeente Venray wordt men geacht 300 hectare zonnepanelen te plaatsen voor 2030, nu denkt de gemeente zeer simplistisch, niet groter van 50 hectare per veld!

Weet je hoe groot 50 hectare is, sjezus, maar nu het ergste, wat is makkelijker dan weilanden vol gooien, kijk in mijn visie ga je het op daken leggen, fabrieken, stallen en huizen, of er nu een platdak met dakleer of zadeldak met platen of pannen is, leg ze daar gewoon op.

Nee hier heeft de natuur er 20 jaar over gedaan om een oud zwaar vervuilde stortplaats weer tot een stukkie natuur te maken ter grootte van 7 hectare met groote dassenburgt (betreden verboden), NEE dadelijk gaat de zaag erin en komen er zonnepanelen dan brengt het nog wat euri's op. Dus de natuur moet toch commercieel uitgebaat worden, daarnaast ligt veel agrarisch gebied, de exacte plannen krijgen we als omwonenden pas ter inzage nadat het goedgekeurd is, maar in die weides kon ook nog wel wat groene energie worden opgewekt, grootte 23 hectare.

De omwonenden werden even gebeld om te vertellen dat er mogelijk zonneweides komen, maar bezwaar maken of plannen inzien, waar kan dat. Half februari komt het in de raad ter goedkeuring.

Klik hier voor 4 panorama foto's van het gebied

Als ik heel eerlijk moet zijn, wonen we hier in de bananen landen, om het maar even grof te verwoorden, of hebben omwonenden en mensen die hier voor de rust komen toch enige inspraak.
Het is hier een mooi rustig gebied met veel groen, teveel gladgestrekken weiland maar ja dat is gebeurt in de bouwvak vakantie, toen waren er geen ambtenaren natuurlijk, of ligt het aan een lokale wethouder misschien welke misschien toch belangen op lange termijn heeft?! (oeps strafbaar!!!!!)

Nog niet te spreken over de opening van vliegbasis de Peel in 2024, welke bewoner in dit gebied heeft daar baadt bij?

Naar het overzicht