englishdutch
fred at facebook

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

tree roots

Accu of Tesla Powerwall

Wat gaat het worden een lood of gel accublok van bv. 6 accu's of het systeem in mei 2015 geïntroduceerd door autofabrikant Tesla.

Tesla powerwallEen paar maanden geleden kreeg ik ter oren dat Tesla een revolutionair systeem binnen een half jaar zou introduceren en het is zover, ben ik onder de indruk, nou nee want ik houd mijn winterprobleem.
Het wordt ook meer gebracht als u zit ergens afgelegen of heeft een elektriciteitsnet dat niet betrouwbaar is, nou dat hebben we in Nederland niet maar wat wel onbetrouwbaar is:

Vandaar ik dadelijk bij realisatie overga naar "totaal off the grid" en ja dan is dit momenteel prijzige systeem een goed alternatief, hoewel prijzig?!
Met een prijs van € 2500 tot € 3500 maar met deze prijs en een garantie van 10 jaar.

De voordelen van de Tesla Powerwall tov. standaard accu's:

 

Maar even de Tesla Powerwall intro film

Tja beetje Amerikaans maar ja tegenwoordig houden ze van gekwaek en zelf stijgerplanken dus kan het nog gekker worden!

Nog veel gekker denk ik vandaar ook mijn plan in de hoop dat mensen ook gaan nadenken want dit gaat niet goed en daarvoor wil ik een pagina gaan schijven wat ik denk van de homo sapiens, maar terug naar de Tesla Powerwall, tja ik denk dat het mijn voorkeur geniet tov de milieu belastende loodaccu's of gel accu's en ja lithium waarom is het zo duur en is dit niet milieu belastend dan, nee hoor gewoon een grondstof en duur doordat het in prive bezit is in the us of a. Maar dat zoek ik nog verder uit!

kijk de opslag voor een dag stroom is niet revolutionait, we gebruiken in de ochtend en avond, de zon levert overdag stroom die leveren we nu aan het net en in 2020 krijgen we daar bijna niets voor terug dus dan is opslag overdag interessant anders leveren we bijna gratis en kopen tijdens verbruik duur in, tja en accu's staan verdekt of in de garage.

Dus hoe denk ik hierover, hoe wil ik het toepassen. Mijn probleem is nog altijd hoe kom ik aan mijn energie 's winters, de zonne-energie is dan met een normale set zonnepanelen niet voldoende of voor de winter heb ik een drievoud nodig, de maanden oktober tot en met maart heb ik te weinig power. Dus kwestie van plug and play volgens Tesla maar geen opslagcapaciteit voor de wintermaanden, dus kom ik toch weer bij een kleine windturbine, ik had gehoopt op iets revolutionairs en dacht aan een waterstof systeem, stroom omzetten is waterstof, deze opslaan en weer omzetten in stroom met een generator, kijk dat was mooi.

Wat vind ik dus van dit product, mooi design, goede opslag, milieu technisch stukke beter dan lood, kan gewoon tegen de muur boven mijn wasmachine bijvoorbeeld, maar wat betaal ik voor de naam Tesla, dus aan de concurrentie druk de prijs.

Er zijn al meerdere antwoorden:

bijvoorbeeld